Kořeněné sýrové kuličky se sezamem a černým kmínem

Přiznávám, mám ráda drobné předkrmy, které lahodí oku. Toto může být jeden z nich. Voní po orientu.


Co se týče přípravy, je velmi jednoduchá, doslova vhodná pro vaření s dětmi! 

Výchozí sýr vykape bez asistence přes noc, musíme jen počítat s trochu umazanýma rukama od koulení sýrových kuliček.


K okořenění jsem použila sezamové semínko, které má spoustu blahodárných účinků a trochu exotický černý kmín, který jsem si zamilovala před lety při návštěvě Turecka.

  • čerstvý sýr vyrobený podle receptu zde nebo případně koupený sýr typu lučina či žervé
  • sezamové semínko, můžeme použít sezam bílý či černý, můžeme ho také před použitím lehce opražit
  • černý kmín (černucha) - u nás se pěstuje jako okrasná rostlina, její semínka však mají výrazné antibakteriální, antivirové a antimykotické účinky,  pomáhají při ženských obtížích a navíc  jsou úžasně chutná :)



Z čerstvého sýra tvarujeme malé kuličky na jedno sousto, které obalujeme v koření. Pěkně vypadají naaranžované po třech v cukrářských košíčcích.



takto jsem sýr připravovala v pořadu Sama doma.

TIP:

Pokud jste si kuliček vyrobili více, nechce se vám už obalovat v koření a nevíte, co s nimi, zkuste  vyzkoušet následující recept:



Žádné komentáře: